O nava cargo inamtriculata in Cipru a naufragiat in largul Scotiei, aparent din cauza conditiilor meteorologice nefavorabile, iar cautarile pentru gasirea celor opt membri ai echipajului au fost intrerupte in noaptea de sambata spre duminica, relateaza AFP.

Nava Cemfjord, care a naufragiat la aproximativ 25 de kilometri in largul Wick, in nord-estul Scotiei, a fost vazuta de un feribot in jurul orei 14.30 GMT (16.30 ora Romaniei). Ultima pozitie a navei a fost inregistrata vineri, la ora 13.15 GMT (15.15 ora Romaniei). Mai multe vapoare de salvare, alte nave si elicoptere sunt implicate in operatiunile de cautare, care vor fi reluate duminica.

Compania maritima Brise of Hamburg, proprietara vaporului, a confirmat intr-un comunicat ca echipajul format din opt persoane, sapte polonezi si un filipinez, este dat disparut "in urma unui accident grav". "Nu a fost primit niciun apel de salvare", potrivit comunicatului, care anunta conditii meteorologice dificile, cu rafale puternice de vant, scrie MEDIAFAX.

Bill Farquhar, un oficial din cadrul celei mai apropiate statii de salvare, a confirmat pentru BBC conditiile meteo nefavorabile. Construita in 1984, nava de 83 de metri lungime a trecut cu succes de ultima inspectie in decembrie, a anuntat Brise of Hamburg.

Nava transporta circa 2.000 de tone de ciment din Aalborg (Danemarca) la Runcorn, in apropiere de Liverpool, pe coasta de nord-vest a Angliei, unde urma sa ajunga luni.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.