Infirmiera britanica infectata cu virusul Ebola si izolata de marti intr-un spital din Londra, se afla intr-o stare critica, a anuntat sambata institutia, Royal Free Hospital, relateaza AFP.

Spitalul "anunta cu regret ca starea lui Pauline Cafferkey s-a deteriorat progresiv in ultimele doua zile si ca ea se afla de acum in stare critica", au anuntat intr-un comunicat medicii care o ingrijesc pe infirmiera intoarsa duminica seara din Sierra Leone.

Infirmiera a primit in ultimele zile tratament antiviral experimental si plasma sanguina prelevata de la o persoana care a supravietuit actualei epidemii de febra hemoragica, soldata cu peste 7.800 de morti. Ea primeste ingrijri intr-un spital in care a fost internat in toamna si voluntarul William Pooley, infectat cu Ebola in Sierra Leone si externat dupa ce s-a vindecat, scrie MEDIAFAX.

Ca si el, Pauline Cafferkey a fost internata in izolator, unde accesul este rezervat doar personalului calificat, intr-un pat asezat sub un cort ce dispune de un sistem de ventilatie autonom.

"Pauline este asezata sub cort, citeste, mananca putin si discuta cu familia. Urmatoarele zile vor fi decisive. Starea sa s-ar putea agrava", a povestit miercuri doctorul Michael Jacobs, specialist in boli infectioase la Royal Free Hospital.

Pauline Cafferkey, in varsta de 39 de ani, lucra pentru ONG-ul Salvati Copiii la centrul medical britanic Kerry Town, in Sierra Leone, inainte de a reveni in Marea Britanie, duminica seara.

Ea a fost testata pozitiv luni la Glasgow, in Scotia, dupa ce a facut febra in cursul noptii si apoi a fost transferata marti dimineata catre Royal Free Hospital.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.