Reprezentantul palestinian la ONU, Riyad Mansour, a prezentat vineri o scrisoare oficiala prin care este solicitata aderarea Palestinei la Curtea Penala Internationala, care le-ar permite palestinienilor sa-i urmareasca pe oficialii israelieni pentru crime de razboi, relateaza AFP.

Cererea urmeaza sa fie examinata de catre secretarul general al ONU, Ban Ki-moon, care trebuie sa instiinteze in termen de 60 de zile statele membre ale CPI privind solicitarea palestinienilor.

''Acesta este un pas foarte important", a declarat Mansour. "Incercam sa obtinem dreptate pentru toate victimele care au fost ucise de Israel, puterea ocupanta'', a adaugat el, scrie MEDIAFAX.

Curtea Penala Internationala, cu sediul la Haga, are misiunea de a-i urmari in justitie pe autorii de genociduri, crime de razboi si crime impotriva umanitatii. O aderare la Statutul de la Roma, care reglementeaza CPI, le-ar permite palestinienilor sa ii urmareasca pe oficialii israelieni pentru crime de razboi.

La randul sau, premierul israelian Benjamin Netanyahu a denuntat cererea palestinienilor, indemand CPI sa o respinga. "Speram ca CPI va respinge aceasta cerere ipocrita facuta de Autoritatea Palestiniana, care nu este un stat, ci o entitate legata de o organizatie terorista, Hamas, autorul unor crime de razboi'', a afirmat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.