Nava care a emis un semnal de ajutor in largul Greciei, din cauza unor persoane inarmate prezente la bord, este un cargobot moldovenesc denumit Blue Sky.

Cargobotul se indrepta spre un port croat cand a emis semnalul de ajutor, insa serviciile de monitorizare arata ca nava a efectuat un viraj brusc spre Italia.
O nava care transporta sute de pasageri in largul Greciei a emis un semnal de ajutor din cauza unor persoane inarmate prezente la bord, a anuntat anterior Ministerul grec al Marinei.

Potrivit unor surse, nava, aflata in prezent in largul insulei Corfu, ar transporta 700 de pasageri. Televiziunea de stat din Grecia a precizat ca "imigranti ilegali" sunt implicati in situatia de pe nava, in timp ce alte surse afirma ca toti cei 700 de pasageri sunt "imigranti fara documente".

Potrivit site-ului protothemanews.com, autoritatile elene au trimis un elicopter de tip Sikorski al Fortelor navale si o fregata Navarino pentru a ajuta nava. Nava a emis semnalul de ajutor prin intermediul numarului european de urgenta 112, iar autoritatile italiene, care au primit semnalul, i-au notificat pe omologii greci.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.