Statul Major al fortelor armate estone a anuntat luni ca un avion militar rus, de tip An-72, a incalcat spatiul aerian eston pe 25 decembrie, relateaza agentia RIA Novosti, in pagina electronica.

"Avionul de tip An-72 a intrat pe 25 decembrie in spatiul aerian al Estoniei in zona Insulei Vaindloo", informeaza Statul Major. Potrivit presei estone, Ministerul de Externe al Estoniei intentioneaza sa-l convoace marti pe ambasadorul rus Iuri Merzleakov, pentru a-i inmana o nota de protest in legatura cu acest incident.

La randul sau, Ministerul rus al Apararii a dezmintit luni seara informatiile potrivit carora un avion militar rus ar fi incalcat spatiul aerian eston. Potrivit ministerului rus, avionul de transport An-72 efectua o misiune planificata, deplasandu-se din Sankt Petersburg spre regiunea Kaliningrad. Avionul a zburat deasupra apelor neutre ale Marii Baltice in stricta conformitate cu normele internationale si fara a incalca spatiul aerian al Estoniei sau al unui alt stat, a declarat serviciul de presa al Ministerului, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.