Un angajat medical revenit de curand din Sierra Leone in Marea Britanie a fost depistat pozitiv cu Ebola, fiind plasat in izolare intr-un spital din Glasgow, anunta autoritatile scotiene, citate de AFP.
"Un caz confirmat de Ebola a fost diagnosticat in Glasgow. Pacientul este izolat si primeste ingrijiri medicale la Spitalul Gartnavel", a comunicat Guvernul scotian. Numarul deceselor provocate de epidemia de febra hemoragica Ebola in vestul Africii a ajuns la 7.842, dintr-un total de 20.081 de cazuri raportate, a anuntat luni Organizatia Mondiala a Sanatatii (OMS), scrie MEDIAFAX.

In Sierra Leone, sunt inregistrate 2.732 de persoane decedate din totalul de 9.409 de cazuri de imbolnavire. In Liberia s-au inregistrat 7.977 de cazuri de Ebola, dintre care 3.413 mortale. Actuala epidemie de Ebola a izbucnit in Guineea, in decembrie 2013. Intre timp, in aceasta tara au fost raportate 2.695 de cazuri de imbolnavire, dintre care 1.697 mortale. Sase persoane au murit de Ebola in Mali, una in Statele Unite si opt in Nigeria. Spania si Senegal au raportat cate un deces.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.