Autoritatile chineze au destituit opt functionari guvernamentali, dupa ce pe piata a ajuns carne de porc contaminata cu un "virus foarte contagios".

Acest ultim scandal alimentar din China a fost dezvaluit in urma unei anchete efectuate de catre televiziunea publica CCTV, care a confirmat cat de "profitabil" este comertul cu carne de porc stricata.

Carnea de porc improprie consumulu a fost debitata in abatoarele din orasul Gaoan, in provincia Jiangxi (centru), si distribuita in cel putin alte sapte provincii, a precizat CCTV in acest reportaj difuzat sambata.

"Unii dintre porci erau contaminati cu un virus extrem de contagios", a acuzat postul, fara sa precizeze despre ce virus este vorba, in contextul in care populatia este tot mai nemultumita de scandalurile alimentare repetate care zguduie tara. Opt oficiali din Gaoan care supervizeaza serviciile comerciale si de inspectie in domeniul igienei animale au fost destituiti, a anuntat agentia de presa Chian Noua.
In toal, 12 suspecti au fost arestati, un abator ilegal a fost inchis, iar altul a fost demolat, a anuntat postul Rado China International (CRI), fara sa precizeze daca membrii conducerii abatoarelor se afla printre cele 12 persoane arestate.

Cu peste doua milioane de porci abatorizati anual, Gaoan este unul dintre principalele locuri de productie in domeniul carnii de porc, cea mai consumata in China si totodata cea mai criticata pentru calitatea ei.
China s-a confruntat cu un scandal rasunator, dupa ce porcilor li s-a dat sa consume clenbuterol, un anabolizant, pentru a produce mai multa carne si mai slaba. La Shanghai au fost aruncate, anul trecut, zeci de mii de carcase de porci, direct in fluviul care traverseaza orasul.

Cazul a ilustrat carentele industriei agroalimentare din tara, in care primeaza randamentul in ceea ce priveste hranirea populatiei uriase.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.