Ucraina a suspendat, vineri, din motive de securitate, toate cursele de tren si de autocar spre Crimeea, peninsula anexata in martie de Rusia, relateaza AFP.
Aceasta masura intervine la doua zile de la decizia Moscovei de a-si suspenda serviciul feroviar spre Crimeea pe fondul cererii slabe. Astfel, in urma acestor masuri, majoritatea celor 2,3 milioane de locuitori ai acestei peninsule de la Marea Neagra vor putea ajunge in Ucraina direct cu masina si in Rusia cu feribotul. In plus, unele companii aeriene rusesti isi mentin zborurile catre capitala Crimeei, Sevastopol.

Ucraina a anuntat aceasta masura fara a preciza problemele de securitate care vizeaza cursele de tren si de autocar spre Crimeea. Crimeea a fost anexata in martie de catre Rusia dupa mai multe saptamani de ocupatie si un referendum de alipire considerat ilegal atat de Kiev, cat si de occidentali, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.