Intensificarea activitatilor NATO la frontierele Rusiei si consolidarea potentialului sau militar in Romania, Bulgaria, Polonia si tarile baltice ingrijoreaza Ministerul rus al Apararii.
"Sub sloganul unei amenintari ruse, NATO isi consolideaza potentialul militar in statele baltice, Polonia, Bulgaria si Romania", a declarat ministrul adjunct. El a adaugat ca numarul tancurilor este in crestere in Europa, iar activitatea aviatiei Aliantei a "crescut semnificativ". Numarul zborurilor efectuate de avioane tactice ale NATO la granitele Rusiei a crescut de peste doua ori anul acesta, depasind trei mii de curse, a precizat Antonov. Avioane de recunoastere au efectuat de asemenea aproape de doua ori mai multe curse deasupra marilor Baltica si Barents (480 in 2014, fata de 258 in 2013).

Ministerul rus al Apararii ramane "calm" desi cooperarea militara internationala intre Rusia si Alianta Nord-Atlantica a fost suspendata, a mai spus Antonov miercuri. "Relatiile in sfera militara cu NATO au fost suspendate in 2014 la initiativa Aliantei. O astfel de decizie a fost luata unilateral la Bruxelles pentru a pedepsi Rusia pentru disponibilitatea sa de a-si apara interesele nationale", a apreciat el.
Antonov a adaugat ca partenerii straini ai Rusiei au incetat implementarea unor proiecte care s-au dovedit de succes in ultimii ani. "Acestea sunt lupta impotriva pirateriei, combaterea terorismului si securitatea in Afganistan si regiunea invecinata", a precizat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.