O scurgere la un important oleoduct rusesc a provocat deversarea unei cantitati nedeterminate de petrol in Marea Neagra, miercuri, in apropierea portului Tuapse, iar autoritatile au anuntat ca vremea nefavorabila impiedica eforturile de evaluare si limitare a pagubelor.

"", a declarat pentru Reuters Serghei Proskurin, capitanul adjunct al portului Tuapse. El a adaugat ca nu se cunoaste exact cantitatea de petrol deversata si ca serviciile de urgenta incearca sa monteze bariere plutitoare pentru a limita extinderea petei de petrol, insa eforturile sunt impiedicate de vremea nefavorabila.

Tuapse este un important port petrolier si industrial, aflat in apropierea mai multor statiuni rusesti de la Marea Neagra. Orasul Soci se afla la o distanta de 118 kilometri. Doi localnici au declarat pentru Reuters ca au vazut petrol in mare si intr-un rau de-a lungul caruia trece oleoductul spre rafinaria din Tuapse, operata de compania petroliera de stat Rosneft.

Ministerul rus pentru Situatii de Urgenta a confirmat scurgerea de petrol, iar compania Transneft a precizat ca in urma incidentului oleoductul a fost inchis.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.