Armata algeriana a anuntat ca seful gruparii jihadiste Jund al-Khalifa, care l-a decapitat in septembrie pe turistul francez Hervé Gourdel, a fost ucis in cursul nooptii de luni spre marti, relateaza AFP.

In urma unei operatiuni in orasul Isser, la 60 de kilometri est de Alger, in cursul careia trei teroristi au fost ucisi, "identitatea periculosului ucigas Abdelmalek Gouri, care a revendicat asasinarea cetateanului francez Hervé Gourdel, a fost confirmata", anunta armata algeriana intr-un comunicat primit de AFP.

Jihadistul Abdelmalek Gouri era intens cautat dupa moartea lui Hervé Gourdel, un ghid montan francez in varsta de 55 de ani rapit la 21 septembrie. El a fost ulterior decapitat ca represalii, potrivit rapitorilor sai, la angajamentul Frantei, alaturi de Statele Unite, in atacurile aeriene impotriva organizatiei teroriste Stat Islamic in Irak.

Moartea lui Abdelmalek Gouri a fost anuntata marti dimineata de postul Nahar TV.

Abdelmalek Gouri, alias Khaled Abu Souleimane, a fost un apropiat al sefului AQMI (Al-Qaida in Magrebul Islamic), Abdelmalek Droukdel. El a facut parte dintr-o aripa a AQMI care a organizat atentatele sinucigase de la palatul guvernamental si de la o cladire a ONU, in 2007, la Alger, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, el ar fi stat in spatele atacului care a provocat moartea a 11 militari in aprilie, la Iboudrarène.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.