Coreea de Nord a amenintat, duminica, cu represalii Casa Alba si alte obiective americane in cazul in care Statele Unite ar sanctiona Phenianul pentru atacul cibernetic asupra Sony Pictures.

Comisia Nationala de Aparare nord-coreeana (NDC) a dezmintit inca o data ca ar avea vreo legatura cu acest atac, ce a determinat Sony Pictures sa anuleze lansarea prevazuta pentru ziua de Craciun a peliculei "The Interview", o comedie despre un complot fictiv pus la cale de CIA pentru a-l asasina pe liderul nord-coreean Kim Jong-un, scrie MEDIAFAX.

Presedintele american Barack Obama a declarat vineri ca Phenianul a orchestrat operatiunea. "Vom raspunde pe masura intr-un moment, intr-un loc si un mod pe care le vom alege", a avertizat el.
NDC, citata de agentia de presa oficiala nord-coreeana, a replicat ca armata si populatia Coreei de Nord sunt "pregatite pentru o confruntare cu Statele Unite, in toate spatiile de conflict, inclusiv in cel al razboiului cibernetic, pentru a le distruge citadelele".

"Contraatacul nostru cel mai dur va viza Casa Alba, Pentagonul si continentul american (...), si va depasi cu mult contraatacul simetric anuntat de Obama", a adaugat NDC.

Coreea de Nord, care a mai lansat amenintari la adresa Statelor Unite, a acuzat administratia Obama ca a fost "implicata profund" in realizarea acestui film.

Sony a anulat lansarea filmului "The Interview" in urma amenintarilor hackerilor, care au postat documente interne ale companiei, inclusiv e-mailuri si filme inca nelansate.
Potrivit Biroului Federal de Investigatii al Statelor Unite, Coreea de Nord este responsabila de atacul informatic care a vizat studiourile Sony, in noiembrie, administratia Barack Obama anuntand ca analizeaza modalitati de riposta.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.