Presedintele Statelor Unite, Barack Obama, a afirmat, vineri, ca regimul comunist de la Havana, cu care Washingtonul a inceput un proces de normalizare a relatiilor, "se va schimba", dar nu "peste noapte", relateaza AFP.

"Cuba se va schimba, este inevitabil, dar nu prevad schimbari peste noapte", a declarat Obama in cursul unei traditionale conferinte de presa sustinute la sfarsit de an, la Casa Alba.

Presedintele s-a angajat sa-si exercite toata influenta pe langa Congresul american pentru a suspenda embargoul impus in urma cu peste 50 de ani insulei comuniste.

"Nu putem suspenda embargoul in mod unilateral. Este specificat in lege. Se va parcurge un intreg proces in cursul caruia Congresul va digera aceasta. Exista sustinatori bipartizani noii abordari, dar si detractori de ambele parti", a apreciat Barack Obama, exprimandu-si speranta pentru o dezbatere sanatoasa pe aceasta problema in Congres.

Pe de alta parte, presedintele american a precizat ca agenda din acest moment nu prevede vreo vizita a sa in Cuba sau a omologului sau cubanez in Statele Unite, scrie MEDIAFAX.

"Nu stiu cum va evolua aceasta relatie in anii urmatori, sunt un barbat inca destul de tanar, imi imaginez ca voi avea candva ocazia sa vizitez Cuba si sa am placerea de a ma intalni cu cubanezi", a adaugat el.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.