Transnistria nu reprezinta nicio amenintare pentru Ucraina, da asigurari Evgheni Sevciuk, liderul regimului separatist de la Tiraspol, respingand astfel afirmatiile unor oficiali ucraineni, relateaza site-ul agentiei TASS.

"Suntem ingrijorati de afirmatiile unor oficiali din Ucraina privind presupusa amenintare militara reprezentata de Transnistria. Noi am spus de multe ori ca oamenii care locuiesc aici sunt pasnici. Nu am avut niciodata actiuni agresive impotriva vecinilor si nu pregatim nici acum", afirma Evgheni Sevciuk.

"Eforturile regimului transnistrean au rolul de a ajunge la un acord reciproc acceptat care sa permita aplicarea unor politici de pace si buna-vecinatate cu partenerii din Republica Moldova si Ucraina", adauga liderul separatist transnistrean.

Sevciuk a reactionat astfel la declaratii facute saptamana trecuta de ministrul ucrainean al Apararii, Stepan Poltorak, potrivit caruia Transnistria ar reprezenta o amenintare pentru Ucraina. "Suntem amenintati nu doar dinspre est, ci si dinspre sud. (...) Este necesar sa suplimentam numarul unitatilor si nu cred ca este vorba doar de un batalion, ci de forte mult mai importante, din cauza amenintarii provenind din Transnistria", a afirmat Poltorak, scrie MEDIAFAX.

Ucraina se confrunta cu un conflict separatist in estul tarii, bilantul luptelor izbucnite in martie fiind de cel putin 4.300 de morti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.