Iranul va efectua la sfarsitul lui decembrie manevre militare de amploare desfasurate pana in Golful Aden.

"Aceste manevre, denumite Mohammad Rassoul Allah (Mohammed, mesagerul lui Allah), vor avea loc in perioada 25-31 decembrie, intre Stramtoarea Ormuz si Paralela 10 Nord, mai sus de Golful Aden", a spus amiralul Habibollah Sayari, citat de agentia oficiala Irna.
Vaste teritorii din provinciile Sistan-Baluchestan si Hormozgan (sud-est) vor face parte de asemenea din zona de manevre.

"Capacitatea balistica a Iranului va fi expusa in cursul acestor exercitii, cu lansarea unor rachete" de diferite tipuri si utilizarea mai multor modele de avioane fara pilot, a adaugat el, potrivit MEDIAFAX.

El le-a cerut fortelor straine sa "paraseasca zona" in timpul exercitiilor, pentru a evita producerea vreunui incident, subliniind, totodata, ca aceste manevre nu vor reprezenta vreun "pericol pentru fortele straine stabilite in Golful Persic", o aluzie la Flota a V-a americana, instalata in Bahrain.
Aceste exercitii vor avea loc intr-o zona de 2,2 milioane de metri patrati, potrivit Irna. Este pentru prima oara cand Iranul anunta desfasurarea unor manevre atat de departe de frontierele sale.

Ultimele manevre navale ale Iranului dateaza din mai 2013. Teheranul nu a desfasurat manevre militare de amploare de la alegerea presedintelui moderat Hassan Rohani in iunie 2013.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.