Presedintele american Barack Obama a afirmat, joi, ca nu intentioneaza pentru moment sa impuna noi sanctiuni Rusiei legate de conflictul din estul Ucrainei, anuntand promulgarea unei legi care ii permite sa actioneze in acest sens, relateaza AFP.

"Aceasta lege ofera administratiei competente suplimentare (pentru a impune sanctiuni) care ar putea fi folosite daca circumstantele le-ar cere", a anuntat Obama, citat intr-un comunicat.

Presedintele american si-a aratat vointa de a continua sa coopereze strans cu aliatii si partenerii europeni, pentru a raspunde evolutiei situatiei din Ucraina. "Vom continua sa reevaluam si sa ne adaptam sanctiunile in functie de atitudinea Rusiei", a adaugat el.

Obama a indemnat din nou Moscova sa puna capat ocupatiei si tentativei sale de anexare a Crimeei si sa inceteze sa-i sutina pe separatistii din estul Ucrainei, scrie MEDIAFAX.

Presedintele a reamintit, intre altele, ca Statele Unite sunt gata sa anuleze sanctiunile daca Rusia ia masurile necesare, si anume respectarea Acordurilor de la Minsk si solutionarea durabila a conflictului din Ucraina.

Obama a afirmat in repetate randuri ca impunerea unor sanctiuni americane suplimentare in lipsa unei coordonari cu Uniunea Europeana este contraproductiva.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.