Trei barbati suspectati ca voiau sa se alature combatantilor jihadisti din Siria si cautati in Spania au fost arestati luni, in Bulgaria, la cateva ore dupa o alerta lansata prin Interpol, a anuntat joi seara organizatia internationala de politie, relateaza AFP.

"Doi barbati cu varste de 18 si 27 de ani si un minor in varsta de 15 ani au fost plasati in arest preventiv intr-un punct de control situat la frontiera cu Turcia luni seara si asteapta extradarea in Spania", a anuntat Interpol intr-un comunicat.

Primii doi calatoreau cu pasapoarte marocane in timp ce al treilea detinea un pasaport brazilian.

Aceste arestari au loc dupa o saptamana de la desfasurarea unei reuniuni importante a Interpol pe Insulele Canare, in Spania, la care au participat 120 de experti in lupta impotriva terorismului, a precizat organizatia de politie cu sediul la Lyon, in estul Frantei, scrie MEDIAFAX.

Aceasta conferinta a permis un schimb de informatii despre amenintarile pe care le reprezinta calatoriile inspre sau dinspre zonele de conflict din Siria si Irak, potrivit Interpol.

Creata in aprilie 2013, o baza de date Interpol cu combatanti teroristi straini contine informatii despre 1.000 de persoane si este alimentata de 27 de tari membre.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.