Fostul premier rus si liderul opozitiei Mihail Kasianov a declarat miercuri ca presedintele rus, Vladimir Putin, are zilele numarate, in timp ce Moscova asteapta raspunsul presedintelui la declinul dramatic al rublei.

Kasianov considera ca aceasta criza financiara a fost provocata de gestionarea economica defectuoasa a lui Putin, precum si de sanctiunile occidentale impuse din cauza crizei ucrainene si scaderea pretului la petrol. "Rusia va intra in declin", a declarat Kasianov, in varsta de 57 de ani, intr-un interviu acordat Reuters miercuri seara. "Anul 2015 este unul in care Putin trebuie sa ia o decizie de principiu", a adaugat el.

Avertizand ca presedintele s-ar putea confrunta cu proteste, el a declarat ca Putin poate sa aleaga "o strivire a mediului politic" sau poate sa accepte ca "are nevoie de o strategie de iesire" si sa organizeze alegeri anticipate libere.

"In consecinta, (el ar trebui) sa plece in liniste prin alegeri prezidentiale. Nu cred ca va castiga alegerile prezidentiale daca acestea vor fi libere si corecte"
, a declarat Kasianov.

Sondajele de opinie arata o crestere a popularitatii lui Putin de la anexarea peninsulei ucrainene Crimeea in martie si sugereaza ca fostul premier Kasianov nu se bucura de o sustinere prea mare din partea publicului. Kasianov a declarat insa ca opozitia ar putea creste in sondaje la inceputul anului viitor, pe masura ce criza economica se va adanci. Urmatoarele alegeri prezidentiale urmeaza sa aiba loc in 2018.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.