Mii de pasionati de tango vor dansa, miercuri, in piata San Pietro din Roma in sunet de armonica, raspunzand invitatiei lansate pe retelele de socializare de sarbatorire a Papei Francisc, care implineste 78 de ani.

Veniti din toata Italia, iar unii chiar mai de departe, ei intentioneaza sa se trezeasca in zori pentru a fi in primele randuri in timpul audientei generale care va incepe la ora 10.00.
Ei vor agita un fular alb la trecerea Papei Francisc, apoi vor asculta cateheza si binecuvantarile sale. Dar spre pranz, cand de obicei multimea se disperseaza la plecarea papei, ei au stabilit ca in piata sa rasune unele dintre ariile preferate ale lui Jorge Bergoglio. In acest timp, cuplurile vor dansa cu sutele pe celebra Via della Conciliazione pentru a-i oferi simbolic papei acest dans senzual nascut in profunzimile orasului Buenos Aires.

"Sa dansam pentru papa va fi cadoul nostru", a explicat Cristina Carmorani, profesor de dans la Conventello, in apropiere de Ravenne (nord-est), care a lansat initiativa "Un tango pentru Francisc" pe Facebook.

Ea spera sa stranga cateva sute de persoane, afirmand ca a primit peste 3.200 de inscrieri. "Toata lumea s-a dezlantuit, niciodata nu mi-as fi imaginat o asemenea adeziune", a declarat ea in presa.
Pe pagina pe care a creat-o, sfaturile sunt clare - purtati un fular alb, veniti devreme, treceti pe la toaleta inainte pentru ca acestea nu sunt prevazute pentru acest eveniment - in timp ce participantii si-au multiplicat comentariile nerabdatori.

Potrivit previziunilor meteorologice, vremea ar urma sa fie mai buna dupa mai multe zile de ploaie la Roma. Cand era doar cardinal de Buenos Aires, in urma cu cativa ani, Jorge Bergoglio si-a marturisit intr-un interviu pasiunea pentru marii muzicieni de tango.

Potrivit surorii sale mai mici, el era un bun dansator in tinerete

Anul trecut, la prima aniversare la Roma a noului suveran pontif argentinian, Radio Vatican a difuzat ariile de tango preferate de papa, intre care "Por una cabeza" de Carlos Gardel. Intr-un cu totul alt stil, asociatia "Papaboys" organizeaza miercuri un maraton de rugaciune ca omagiu adus papei la San Lorenzo, un centru de primire pentru tineri situat la portile Vaticanului.
Citeste si:
Vaticanul, implicat într-o misiune secretă de pace în Ucraina. Papa...
Vaticanul, implicat într-o...

Dupa o slujba celebrata la miezul nopti de un preot al Opus Dei, recitarea rozaliului si mai multe ore de euharistie, participantii vor fi prezenti la audienta generala din piata San Pietro. Ulterior, ei au prevazut sa se intoarca la centrul San Lorenzo pentru a-si relua rugaciunile, care vor continua pana la miezul noptii.

Papa Francisc pare totusi ca vrea ca aceasta zi sa nu iasa din comun. Nimic special nu este prevazut in programul sau oficial, iar presa italiana vorbeste doar de un tort pregatit pentru pranz. Anul trecut, in timp ce zeci de mii de persoane ii urau "La multi ani!" pe Twitter, papa s-a multumit sa invite personalul la resedinta Santa Marta, unde locuieste, la slujba de dimineata, pentru a-i oferi o atmosfera familiala.
Ulterior, el a luat micul dejun cu patru persoane fara adopost.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.