Autorul luarii de ostatici din Sydney a fost identificat ca Man Haron Monis, un iranian in varsta de 50 de ani cunoscut autoritatilor australiene pentru trimiterea de scrisori insultatoare familiilor unor militari decedati.

Barbatul a intrat in atentia autoritatilor dupa ce a trimis scrisori insultatoare familiilor unor militari australieni decedati, in perioada 2007-2009. Monis a pretins ca scrisorile au fost varianta sa pentru un "cos cu flori" sau o "scrisoare de condoleante". Politia l-ar fi identificat pe barbat in primele ore ale incidentului, dar a decis sa nu dezvaluie acest lucru publicului.

Alte peste 50 de acuzatii de indecenta si agresiune sexuala au fost formulate recent impotriva sa, legate de perioada in care se autointitula "vindecator spiritual", in urma cu un deceniu. El s-a comparat recent pe pagina sa de Internet cu fondatorul WikiLeaks, Julian Assange, afirmand ca cele mai recente acuzatii impotriva lui au "motive politice".

Incidentul de luni ar urma unei incercari nereusite, vineri, de a obtine exonerarea la catre Inalta Curte de Justitie. Barbatul fusese condamnat la 300 de ore de munca in folosul comunitatii pentru trimiterea acestor scrisori. Sotia sa, Amirah Droudis, in varsta de 34 de ani, a pledat, de asemenea, vinovat pentru participare la redactarea acestor scrisori, scrie mediafax.

Monis, care este cunoscut si sub numele de Mohammad Hassan Manteghi, a fost acuzat in acest an de complicitate la uciderea fostei sale sotii, Noleen Hayson Pal, in varsta de 30 de ani. Ea a fost injunghiata de mai multe ori si incendiata in apartamentul sau in aprilie. Femeia l-ar fi intalnit pe Monis dupa ce a raspuns unui anunt publicat in ziar in care acesta pretindea ca este un vindecator spiritual.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.