Phil Stern, un renumit fotograf al vedetelor de la Hollywood, autorul unor imagini celebre cu Marilyn Monroe si James Dean, a murit sambata, la varsta de 95 de ani, in resedinta sa din California, informeaza contactmusic.

Potrivit Los Angeles Times, decesul fotografului american a fost cauzat de insuficienta cardiaca si un emfizem pulmonar.

Phil Stern a devenit pasionat de fotografie inca din adolescenta, cand a inceput sa lucreze ca fotograf-colaborator pentru politia din New York.

La varsta de 21 de ani, s-a inrolat in armata americana si a devenit fotoreporter in Al Doilea Razboi Mondial, realizand cateva imagini de legenda de pe frontul de lupta. A fost recompensat cu medalia Purple Heart pentru serviciile aduse armatei americane.

Dupa aceea, s-a mutat la Los Angeles si a lucrat pentru reviste celebre, precum Life si Look, in care a publicat portrete fotografice ale unor artisti de elita de la Hollywood, precum Marilyn Monroe, James Dean, John Wayne, Marlon Brando, Frank Sinatra, Sammy Davis Jr., Judy Garland, Lauren Bacall si Humphrey Bogart.

A colaborat si in calitate de cameraman la filmarile pentru cateva lungmetraje celebre, precum "Baieti si fete/ Guys and Dolls" si "Intalnire de gradul trei/ Close Encounters of the Third Kind", scrie MEDIAFAX.

Si-a dus aparatul de filmat si in studiourile muzicale, in timp ce anumiti muzicieni de jazz celebri, precum Louis Armstrong, Ella Fitzgerald si Dizzy Gillespie, inregistrau diverse cantece, contribuind astfel cu imagini inedite care au fost apoi utilizate pe post de coperte ale acelor materiale discografice. A avut colaborari similare si cu Liza Minnelli si Count Basie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.