Rusia a respins acuzatiile Suediei privind zborul unui avion militar rus foarte aproape de o aeronava de pasageri, deasupra Marii Baltice.

"Respectivul avion rus zbura la 70 de kilometri de traseul aeronavei de pasageri care decolase de la Copenhaga", a declarat Igor Konasenkov, purtatorul de cuvant al Ministerului rus al Apararii.

Ministrul suedez al Apararii, Peter Hultqvist, a acuzat ca un avion militar rus a fost vineri foarte aproape de coliziunea cu o aeronava de pasageri care decolase din Danemarca. Incidentul a avut loc la sud de orasul suedez Malmo, la scurt timp dupa ce avionul de pasageri decolase de pe aeroportul international din Copenhaga, in Danemarca. Hultqvist a explicat ca avionul rus zbura cu transponderul inchis, pentru a nu putea fi detectat.

In replica, Ministerul rus al Apararii a acuzat ca si avioanele NATO care patruleaza deasupra Marii Baltice au transponderele inchise.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.