Statutul de aliat non-NATO pentru R.Moldova a fost eliminat in extremis din versiunea adoptata de cele doua camere ale Congresului SUA.

Congresul Statelor Unite se pregateste sa adopte vineri un proiect de rezolutie care prevede noi sanctiuni impotriva Rusiei si livrari de armament spre Ucraina.

Proiectul a fost adoptat in unanimitate, joi, de Camera Reprezentantilor si de Senat; conform procedurilor de lucru, versiunea finala va trebui sa treaca din nou prin Senat. Insa, potrivit AFP, textul a fost modificat in extremis si nu mai mentioneaza acordarea statutului de aliat non-NATO Ucrainei, Republicii Moldova si Georgiei. Amendamentul probabil are rolul de a garanta adoptarea textului.

Proiectul legislativ a fost elaborat de senatorii Robert Menendez (democrat) si Bob Corker (republican). Legea i-ar cere presedintelui Barack Obama sa impuna sanctiuni impotriva companiilor ruse din domeniul industriei militare care transfera echipamente militare in Siria, Ucraina, Georgia sau R.Moldova, alimentand instabilitatea din aceste tari.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.