O greva generala de opt ore va avea loc vineri in Italia, in semn de protest fata de politicile economice si sociale aplicate de Guvernul de centru-stanga condus de premierul Matteo Renzi, relateaza AFP.

"Nu mai merge asa!", acesta este sloganul grevei generale organizate de principala centrala sindicala din Italia (CGIL, de stanga) si sustinuta de sindicatul UIL (centru) si de UGL (dreapta), scrie MEDIAFAX.

Principala tinta a protestelor este Legea locurilor de munca, un proiect care prevede reforme pe piata muncii - facilitarea disponibilizarilor si reducerea drepturilor unor categorii de angajati. Sindicatele sunt nemultumite si de proiectul de buget pe anul 2015.

"Combinatia acestor doua proiecte nu favorizeaza nici crearea de locuri de munca, nici investitiile, generand deflatie si recesiune", acuza Susanna Camusso, liderul sindicatului CGIL.

In cursul grevei sunt prevazute aproximativ 50 de manifestatii, in intreaga Italie.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.