Realizatorul de documentare despre natura Paul Rosolie, care a dorit sa se lase inghitit de viu de un anaconda, nu a avut in cele din urma forta necesara pentru a duce acest experiment pana la capat, in emisiunea "Eaten Alive", produsa de Discovery Channel, informeaza huffingtontpost.fr.

Aparator al padurii amazoniene, Paul Rosolie voia sa atraga atentia opiniei publice pentru a denunta distrugerea zonelor verzi din America de Sud, lasandu-se inghitit de viu de un anaconda, intr-un documentar socant, "Eaten Alive", ce a fost difuzat duminica pe Discovery Channel.

Sperand sa atraga in fata micilor ecrane un numar cat mai mare de telespectatori, postul de televiziune american a promovat intens acest documentar, prin difuzarea multor clipuri publicitare si a unui numar mare de interviuri ale naturalistului. Acesta a declansat insa si un val urias de critici, mai ales din partea PETA si a militantilor ecologisti, care au considerat ca acea "cascadorie" a lui Paul Rosolie reprezinta "un abuz de cea mai joasa speta comis asupra unui animal", care "a avut de suferit din cauza unor cote de audienta".

Militantii ecologisti pot sa rasufle usurati: asa cum au descoperit telespectatorii, duminica, documentarul a durat doua ore, insa experimentul in sine s-a incheiat intr-un timp extrem de scurt.

Cat a fost prezent pe platourile televiziunii americane, Paul Rosolie nu a explicat niciodata felul in care si-a regasit libertatea dupa intalnirea lui speciala cu acel anaconda, pentru a nu-i dezamagi pe telespectatorii postului Discovery, care asteptau cu nerabdare acele imagini socante.

Cea mai mare parte a emisiunii il prezinta pe Paul Rosolie si pe echipa lui in cautarea unui sarpe. Primul pe care l-au gasit era urias, cu o lungime de peste 7,5 metri si o greutate de 135 de kilograme. Din cauza acestor dimensiuni, sarpele nu a putut fi capturat. In cele din urma, naturalistul a decis sa faca acest experiment pe o femela de anaconda care avea o lungime de sase metri, scrie MEDIAFAX.

Citeste si:
A murit Grant Imahara, unul dintre prezentatorii emisiunii Mythbusters
A murit Grant Imahara, unul...

Sarpele a incercat intr-o prima etapa sa fuga, dar, dupa ce a fost provocat de mai multe ori de Paul Rosolie - care a purtat un costum de protectie special creat, acoperit cu sange de porc -, a sfarsit prin a musca "momeala" si s-a infasurat in jurul naturalistului american.

Intrucat acesti pradatori, considerati cei mai mari serpi din lume, isi sufoca prada inainte de a o inghiti, Paul Rosolie a fost foarte repede imobilizat, apoi a observat ca nu-si mai simte bratele si a intrat in panica atunci cand a avut impresia ca acestea erau pe punctul de a fi fracturate.

In cele din urma, sarpele abia a avut timp sa isi deschida falcile pentru a inghiti casca de protectie a naturalistului, insa acesta a solicitat imediat interventia echipei sale pentru a fi eliberat din stransoarea animalului. "I-am simtit maxilarul pe cap, sangele nu-mi mai circula prin maini, oasele mi se indoiau, a trebuit sa ies!", a declarat Rosolie la finalul emisiunii.

Citeste si:
Columbia: Ecologiștii vor ca hipopotamii lui Pablo Escobar să fie...
Ecologiștii din Columbia vor...

Sarpele a fost eliberat in natura si a iesit cu bine din aceasta aventura, spre deosebire de imaginea postului Discovery, afirma jurnalistii de la huffingtonpost.fr.

Paul Rosolie, supranumit "Indiana Jones al Amazonului", este un naturalist specializat in fauna amazoniana. Potrivit biografiei publicate pe site-ul sau, naturalistul are experienta si in ceea ce priveste fauna din alte regiuni ale Globului, precum India, Indonezia, Brazilia si Peru.

El spune ca din cauza acestei emisiuni a primit numeroase amenintari cu moartea. A preferat insa sa insiste asupra obiectivului sau, acela de a soca, pentru a sensibiliza un numar cat mai mare de oameni, informeaza AFP.

"Facand o emisiune mai populara, mai interesanta si in acelasi timp care are sens, veti largi orizonturile oamenilor, iar acestia vor iubi Amazonia", a spus el.

Citeste si:
10 cele mai mari animale din lume
De la iepurele gigant la...

Paul Rosolie a subliniat faptul ca o strangere de fonduri pentru protejarea Amazoniei va fi organizata in asociere cu aceasta emisiune TV, care, dupa parerea lui, a permis realizarea unui prim studiu despre anaconda, in habitatul sau natural.

Paul Rosolie, originar din statul american New Jersey, a ajuns pentru prima data in jungla amazoniana din Peru la varsta de 18 ani. El spune ca sprijina programele de conservare si protejare a naturii si ca nu este "un complice" al unui post TV care doreste sa creasca audienta emisiunilor sale.

Postul Discovery are o audienta de cel putin 3 milioane de telespectatori in Statele Unite si de mai multe milioane de telespectatori pe plan mondial.

Emisiunea "Eaten Alive" a fost difuzata duminica seara in Statele Unite si va fi apoi difuzata pe 10 decembrie in Finlanda, Danemarca, Ungaria, Polonia si Suedia, pe 12 decembrie in Australia, Noua Zeelanda si Marea Britanie, inainte de a fi programata si in alte tari, precum China si India.

Citeste si:
Documentar despre Michael Schumacher, în curând pe Netflix!
Documentar despre Michael...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.