Cinci civili au fost ucisi in estul separatist al Ucrainei in noaptea de sambata spre duminica, o noapte tensionata, cu doua zile inainte de intrarea in vigoare a unui armistitiu si inceperii unor negocieri de pace intre armata si rebeli prorusi, relateaza AFP.

Trei civili au fost ucisi, iar alti zece raniti, in noaptea de sambata spre duminica, in bastionul rebel Donetk, unde explozii si tiruri sporadice se auzeau in continuare duminica dimineata, potrivit autoritatilor municipale. Guvernatorul pro-Kiev al regiunii rebele Lugansk a anuntat, pe de alta parte, ca doi civili au fost ucisi in satul Kriakivka, dupa ce un obuz a cazut in curtea unei case. Cel putin sase civili au fost ucisi, potrivit guvernatorului, de la inceputul saptamanii, in regiunea Lugansk.

Potrivit armatei, punctele fierbinti de conflict raman in continuare bastioanele proruse Lugansk si Donetk, dar si zona Debalteve, la nord-est de Donetk, unde rebelii si-au sporit prezenta. Observatorii OSCE au anuntat ca mai multe convoaie - de 60 de camioane in total -, fara semne de identificare, se indreapta catre Donetk, dinspre orasul Sahtarsk, aflat de asemenea sub controlul rebelilor, scrie MEDIAFAX.

Confruntarile armate nu au scazut in intensitate in estul Ucrainei, cu doua zile inainte de intrarea in vigoare a unui armistitiu-surpriza negociat intre armata ucraineana si rebeli prorusi. Presedintele ucrainean Petro Porosenko a anuntat, de asemenea, un "acord de principiu" in vederea unor noi negocieri de pace intre cele doua tabere, marti, la Minsk, in Belarus.

Un prim armistitiu - incheiat tot la Minsk pe 5 septembrie intre Kiev si rebeli, in cadrul unor negocieri la care au participat Rusia si OSCE - nu a fost respectat niciodata.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.