Un oficial de rang inalt iranian a confirmat ca armata tarii sale a efectuat atacuri contra jihadistilor din gruparea Stat Islamic (SI) in Irak, fara a-si coordona actiunile cu Statele Unite, intr-un interviu acordat ziarului britanic The Guardian, relateaza AFP.

Iranul a efectuat atacuri aeriene "pentru a apara interesele prietenilor nostri din Irak", a declarat viceministrul de Externe Ebrahim Rahimpour. "Nu efectuam atacuri in coordonare cu americanii. Ne coordonam doar cu Guvernul irakian", a adaugat el, potrivit declaratiilor sale citate de The Guardian.

Iranul a refuzat pana in prezent sa confirme informatiile difuzate saptamana trecuta de Pentagon privind atacurile sale aeriene in Irak. Raidurile avioanelor de lupta iraniene de tip F-4 Phantom au avut loc "in provincia din est Diyala", intr-o zona din estul Irakului, unde Statele Unite nu opereaza, a declarat purtatorul de cuvant al Pentagonului Steven Warren, scrie MEDIAFAX.

"Este vorba prima operatiune de lupta a avioanelor iraniene F-4 impotriva SI, cunoscuta de Washington", a adaugat el.

Avioanele coalitiei impotriva gruparii Stat Islamic au bombardat in ultimele zile zeci de vehicule si baze ale SI, care ocupa vaste regiuni din vestul Irakului si din nord-estul Siriei, unde a instituit un "califat islamic".


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.