Un adolescent in varsta de 15 ani din Montreal a fost inculpat pentru incercarea de a parasi teritoriul canadian cu scopul de a participa la activitati teroriste, a anuntat politia federala, citata de AFP.

Adolescentul, a carui identitate nu a fost divulgata, a jefuit un magazin, amenintandu-l pe vanzator cu un cutit. El a furat 2.200 de dolari cu scopul de a-si finanta proiectul de deplasare in strainatate, potrivit politiei federale.

Politia il acuza ca a comis acest jaf "cu scopul de a sustine o organizatie terorista si de a parasi Canada pentru a participa la activitatile unui grup terorist din strainatate".

Adolescentul risca o pedeapsa de 25 de ani de inchisoare.

Acesta este al doilea cetatean canadian urmarit penal pentru incercarea de a participa la activitati teroriste, in contextul unei legislatii dure la adresa canadienilor care vor sa se alature gruparii Stat Islamic in Irak sau Siria, scrie MEDIAFAX.

Pe 22 octombrie, un alt tanar canadian a asasinat un militar la un memorial al eroilor din Ottawa, intrand ulterior in Parlament, unde a fost ucis de fortele de ordine.

In iulie, un canadian originar din Somalia a fost condamnat la zece ani de inchisoare pentru incercarea de a se alatura unei missari islamiste.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.