Crearea unui sistem global de aparare antiracheta este o amenintare pentru toata lumea, care ofera iluzia invincibilitatii.

In opinia presedintelui rus, cea mai sensibila problema in ceea ce priveste securitatea internationala a fost decizia Statelor Unite "de a abandona Tratatul de aparare impotriva rachetelor balistice in 2002".

Crearea unui sistem global de aparare antiracheta este "o amenintare pentru toata lumea", care "ofera iluzia invincibilitatii", a subliniat liderul de la Kremlin, in discursul sustinut in fata Camerelor reunite ale Parlamentului.

Putin a adaugat ca, desi nu vrea sa se angajeze intr-o noua cursa a inarmarii, Rusia isi va asigura apararea chiar si in "conditiile (globale) actuale". Presedintele a mai afirmat ca Rusia nu vrea sa abandoneze relatiile cu Statele Unite si Europa, dar incearca de asemenea sa dezvolte legaturi cu America Latina si Asia de Est.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.