Centrul american pentru supravegherea site-urilor islamiste SITE anunta ca Al-Qaida in Peninsula Arabia (AQPA) ameninta, intr-o inregistrare video, cu executarea unui ostatic american.

Barbatul care apare in aceasta inregistrare video, datata in decembrie 2014, este un fotoreporter rapit in capitala yemenita in septembrie 2013, potrivit SITE.

El isi da numele si varsta si spune ca a fost rapit in urma cu peste un an la Sanaa. Barbatul cere ajutor si afirma ca viata ii este in pericol. In inregistrarea video, Naser ben Ali al-Ansi din cadrul AQPA ameninta ca va executa ostaticul dupa trei zile de la postare, daca Statele Unite nu dau curs cerintelor gruparii. El nu precizeaza care sunt aceste revendicari, dar afirma ca Washingtonul le "cunoaste".

"Altfel ostaticul american pe care-l detinem va avea o soarta inevitabila", adauga el.

Yemenul este un aliat al Statelor Unite in lupta impotriva Al-Qaida. Sanaa autorizeaza Washingtnul sa efectueze atacuri cu avioane fara pilot pe teritoriul yemenit impotriva gruparii teroriste. Statele Unite considera AQPA cea mai periculoasa aripa a retelei Al-Qaida.

Sursa video: dailymail.co.uk


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.