Moscova a acuzat luni NATO ca vrea sa destabilizeze Europa de Nord printr-o activitate militara mai intensa in tarile baltice, adaugand ca o aderare a Ucrainei la Alianta Nord-Atlantica ar "submina securitatea in intreaga Europa", relateaza AFP.

NATO "incearca sa destabilizeze regiunea cea mai stabila din lume, Europa de Nord", a acuzat viceministrul rus de Externe, Alexei Meskov, intr-un interviu pentru agentia Interfax.

"Desfasurarea in continuare a unor exercitii militare si trimiterea de avioane cu capacitate nucleara in statele baltice" vor duce la "distrugerea" stabilitatii si a securitatii in aceasta regiune, a subliniat Meskov, scrie MEDIAFAX.

De asemenea, el a declarat ca Alianta Nord-Atlantica nu a oferit "nicio dovada" privind o prezenta militara rusa in Ucraina, acuzand Occidentul ca se bazeaza doar pe informatiile oferite de Kiev. "Subliniez ca o aderare a Ucrainei la NATO va submina intregul sistem de securitate european. Cei care vor impinga Kievul in bratele NATO isi asuma mari responsabilitati geopolitice", a avertizat Meskov.

Noul presedinte al Consiliului European, Donald Tusk, si presedintele SUA, Barack Obama, au cerut, luni, Rusiei sa retraga trupele din estul Ucrainei, in contextul in care administratia prooccidentala de la Kiev si NATO au acuzat de multe ori Moscova ca a trimis militari pentru sustinerea separatistilor prorusi din estul Ucrainei. Rusia sustine ca nu a trimis trupe in Ucraina.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.