Numarul pasagerilor care au tranzitat aeroporturile europene in octombrie a crescut cu 5,5% raportat la perioada similara a anului trecut, avansul raportat de aeroporturile din statele UE depasind cresterea din tarile din afara Uniunii pentru prima data in ultimii 8 ani.

Traficul de pasageri pe aeroporturile din UE a crescut cu 5,6% in octombrie, fata de o crestere de 5,1% inregistrata pe aeroporturile din tarile non-UE, inclusiv in Islanda, Norvegia, Rusia, Elvetia si Turcia, se arata intr-un raport al asociatiei ACI Europe privind traficul de pasageri de pe 205 de aeroporturi de pe continent.

"Traficul de pe aeroporturile din UE l-a depasit pe cel din aeroporturile din statele non-UE pentru prima data din 2006. Cresteri impresionante au fost inregistrate in special in Grecia, Romania, Belgia, Irlanda, Portugalia si Lituania", a declarat directorul general al ACI Europe, Olivier Jankovec.

Traficul de pasageri pe aeroportul Otopeni a crescut in octombrie cu 14,6% fata de aceeasi luna a anului trecut. In ceea ce priveste traficul de marfuri pe aeroporturile europene, acesta a crescut cu 3,1% in octombrie, potrivit raportului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.