Donald Tusk sustine ca Rusia nu mai este un partener strategic al Uniunii Europene, ci a devenit "o problema strategica".
"Din punctul de vedere al esentei relatiei dintre Rusia, Ucraina, Polonia si Europa (...), dupa summitul NATO din 2008, de la Bucuresti, nu am avut nico indoiala ca jocul geopolitic dintre Rusia si Europa si dintre Rusia si Polonia va avea ca miza Ucraina", a declarat Tusk pentru Financial Times. "Pentru presedintele Vladimir Putin si pentru Rusia de astazi, Uniunea Europeana reprezinta o problema. Si trebuie sa intelegem, cred ca suntem aproape de acest moment, ca Rusia nu este partenerul nostru strategic. Rusia este problema noastra strategica", a afirmat Tusk, scrie MEDIAFAX.

Referindu-se la abordarea sa in functia de presedinte-ales al Consiliului European, Tusk a precizat: "Daca sunt federalist in contextul european? Raspunsul este nu. Nu imi plac ideologiile, nu imi plac strategiile pe 20 de ani. Sunt niste prostii. Trebuie sa fii pregatit sa reactionezi la orice situatie. Trebuie sa aperi substanta, valorile elementare", a spus Tusk.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.