Cel putin 21 de detinuti aflati in greva foamei au murit, in Venezuela, din cauza unei intoxicatii cu medicamente, au anuntat politia si un ONG.

Guvernul venezuelean a confirmat moartea a 13 detinuti si 145 de cazuri de intoxicare cu medicamente in inchisoarea Uribana (sud-vest). Detinuti ai acestei inchisori din statul Lara au intrat marti in greva foamei in semn de protest fata de tratamentele inumane si incalcarile drepturilor omului comise impotriva lor de catre personalul din penitenciar.

17 detinuti au murit in aceasta inchisoare, potrivit politiei. Alti patru detinuti transferati de la Uribana la Tocoron, in statul Aragua, au decedat la randul lor din aceeasi cauza, a anuntat Observatorul Venezuelean al Inchisorilor (OVP). Potrivit acestui ONG pentru apararea drepturilor detinutilor, mai multi detinuti s-au revoltat si s-au dus la infirmerie, unde s-au otravit cu medicamente. Departamentul Institutiilor Penitenciare a anuntat ca decesele au fost cauzate de supradoze de medicamente, intre care antibiotice, pastile impotriva epilepsiei si hipertensiunii, dar si alcool, scrie MEDIAFAX.

In august, OVP a denuntat suprapopularea (de 190%), insalubritatea si violenta din inchisorile din Venezuela, unde 150 de detinuti si-au piedut viata in primul semestru al anului 2014. Potrivit acestui raport, la sfarsitul lui iunie existau 55.007 detinuti in inchisorile din Venezuela, care are o capacitate de 19.000 de locuri. Venezuela are 30 de milioane de locuitori.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.