Reteaua informatica a studiourilor Sony Pictures a fost victima unui atac cibernetic, in urma caruia piratii online au amenintat ca vor face publice o serie de informatii strategice despre aceasta filiala a grupului japonez Sony, a anuntat site-ul The Next Web, citat de AFP.

O sursa din grupul Sony a dezvaluit pentru acest site ca "un singur server a fost afectat si ca atacul a slabit in intensitate dupa aceea".

"Sony Pictures Entertainment a cunoscut o perturbare a retelei sale de internet si lucram pentru a remedia cat mai repede aceasta problema", se afirma intr-un comunicat de presa trimis de Sony Pictures revistei The Hollywood Reporter.

Potrivit site-ului The Next Web, toti angajatii studiourilor Sony Pictures din Los Angeles au fost trimisi acasa, cu recomandarea de a nu se conecta la reteaua informatica a companiei, scrie MEDIAFAX.

O fotografie publicata pe reteaua de socializare Reddit de o persoana care sustine ca este un fost angajat al grupului Sony arata o coala de hartie pe care apare scris mesajul "Piratat de #GOP". Semnificatia cuvantului "GOP" nu a fost precizata, insa anumite publicatii americane afirma ca ar fi vorba de un grup de pirati cibernetici denumit "Guardians of Peace" ("Gardienii pacii").

"V-am prevenit deja, acesta este doar inceputul"
, precizeaza documentul. "Vom continua pana cand cererea noastra va fi satisfacuta. Daca nu ne ascultati, vom dezvalui datele prezentate in lumea intreaga", se arata in acelasi document.

Potrivit site-ului Geek.com, piratii cibernetici au publicat deja pe internet un dosar care contine fisiere de calcul si mai multe parole.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.