O serie limitata de ceasuri care contin fragmente din ADN-ul lui Napoleon, extrase din fire de par ale imparatului francez va fi produsa de compania elvetiana DeWitt.

"Vom avea ADN-ul lui Napoleon in ceasurile noastre", a declarat, marti, la Geneva, de la sediul general al companiei sale, Viviane de Witt, al carei sot este un descendent direct al lui Jérôme Napoléon (1784 - 1860), fratele mai mic al imparatului Napoleon.
Acele fire de par vor fi taiate in fragmente de o jumatate de milimetru. Vizibile doar la microscop, fiecare dintre aceste elemente va fi fixat sub geamul ceasurilor, peste efigia imparatului, care reprezinta logoul marcii DeWitt, scrie mediafax.

Prima operatiune de acest tip, de o precizie chirurgicala, a avut loc marti, in prezenta unui executor judecatoresc acreditat, la sediul manufacturii elvetiene. Compania DeWitt, care produce aproximativ 1.500 de ceasuri pe an si are 60 de angajati, intentioneaza sa fabrice o serie limitata de 400-500 de ceasuri cu ADN-ul lui Napoleon, al caror pret va fi de cel putin 8.000 de euro.

"Napoleon era adulat inca din timpul vietii, iar, atunci cand isi tundea parul, admiratorii lui il luau de pe jos pentru a-l pastra ca suvenir", a declarat Viviane de Witt.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.