Serghei Nariskin, presedintele Dumei de Stat a Rusiei (Camera inferioara a Parlamentului), a sugerat ca Europa ar trebui sa excluda Statele Unite din NATO.
"Am o propunere fantastica: as sugera ca partenerii nostri europeni sa excluda Statele Unite ale Americii din acest bloc (NATO-n.r.)", a declarat marti Nariskin, la un eveniment din Moscova pe tema crizei de incredere care se inregistreaza in prezent in Europa. "Sunt convins ca nivelul stabilitatii si securitatii ar reveni rapid la normal in acest caz", a apreciat el, scrie MEDIAFAX.

Organizatia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO) este o alianta politico-militara stabilita prin Tratatul Atlanticului de Nord semnat la Washington, la 4 aprilie 1949. In prezent, NATO cuprinde 28 de state din Europa si America de Nord. Moscova are relatii foarte tensionate cu NATO si Uniunea Europeana, care o acuza ca alimenteaza conflictul separatist din estul Ucrainei, sustinandu-i pe rebeli inclusiv cu trupe si armament.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.