In ultimele 24 de ore trei soldati ucraineni au fost ucisi si 12 civili au fost raniti la sfarsitul saptamanii trecute, in estul Ucrainei.

"Trei militari au fost ucisi in 24 de ore", a informat intr-un comunicat Statul Major al operatiunii militare ucrainene din est, mentionand lupte in apropiere de bastioanele rebele Lugansk si Donetk, precum si langa Dobalteve, nu departe de linia de front. Primaria din Donetk a anuntat la randul sau ca 12 civili au fost raniti la sfarsitul saptamanii trecute si mai multe locuinte au fost avariate de tiruri de artilerie. Aprovizionarea cu gaze in anumite cartiere a fost de asemenea perturbata.

Guvernatorul pro-Kiev al regiunii rebele Lugansk a criticat la randul sau rolul Organizatiei pentru Securitate si Cooperare in Europa (OSCE), responsabila cu monitorizarea armistitiului, incalcat frecvent in Ucraina. In opinia sa, OSCE a "esuat in misiunea sa" de mediator, determinnd autoritatile de la Kiev "sa faca ceva singure", scrie MEDIAFAX.

Confruntarile continua in mod regulat in estul separatist al Ucrainei, in pofida unui armistitiu incheiat la 5 septembrie, din ce in ce mai putin respectat. Peste 4.300 de persoane au fost ucise de la inceputul conflictului intre armata ucraineana si rebelii prorusi in urma cu peste sapte luni, potrivit celui mai recent bilant al ONU.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.