Mai multe zone din statul New York, unde ninsorile au provocat moartea a cel putin 14 persoane, au fost plasate sambata in stare de alerta din cauza inundatiilor generate de incalzirea asteptata a vremii, au anuntat serviciile de meteorologie, citate de AFP.

Vestul statului, in regiunea Buffalo, se afla pana in prezent sub avertizare meteorologica de inundatii.

In caz de alerta, cetatenii trebuie sa ia masuri de precautie, respectiv sa curete gurile de scurgerile din fata locuintelor lor si sa scoata din pivnite bunurile de valoare. Un nivel superior al alertei poate fi declansat in caz de inundatii iminente sau in curs, scrie MEDIAFAX.

Peste 600.000 de persoane locuiesc in sectoarele vizate, iar citeva mii dintre ele, in special locuitorii din sudul regiunii Buffalo, au fost blocate in case timp de aproape o saptamana.

Vineri, responsabilul comitatului Erie, Mark Poloncarz, a apreciat ca inundatiile ar putea incepe duminica si ar putea atinge pe alocuri 1,5 pana la 1.8 metri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.