Jens Stoltenberg, secretarul general NATO, a denuntat trimiterea de trupe si echipamente militare ruse spre Ucraina si deplasarile de forte in interiorul acestei tari.

"Nu vreau sa intru in detalii privind cifre precise, dar pot spune ca asistam la consolidarea dispozitivului militar. Am observat miscari de trupe, echipamente, tancuri, piese de artilerie si sisteme antiaeriene moderne trimise in Ucraina", a declarat Stoltenberg.

"De asemenea, am vazut si miscari de trupe spre linia stabilita cu ocazia armistitiului initiat in 5 septembrie", a adaugat secretarul general NATO.

"Am observat deplasari de forte in estul Ucrainei. Este ceva grav, pentru ca sunt afectate Acordurile de la Minsk, fiind stimulat conflictul si incalcarea armistitiului. De aceea, cerem Rusiei sa isi retraga trupele, atat cele din estul Ucrainei, cat si cele de la frontiera, ceea ce ar fi o contributie importanta la detensionarea crizei", adauga Stoltenberg, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.