Curtea de Apel din Paris a confirmat condamnarea presedintelui de onoare al Frontului National, Jean-Marie Le Pen, la 5.000 de euro amenda pentru declaratii referitoare la romi.
Fondatorul Frontului National va "contesta sentinta", a declarat avocatul sau, Wallerand de Saint-Just. Le Pen a fost condamnat in prima instanta, pe 19 decembrie 2013, pentru injurii publice aduse unui grup de persoane din cauza apartenentei lor la o etnie. El a facut apel la sentinta respectiva, iar avocatul general a cerut, pe 9 octombrie, confirmarea condamnarii lui Le Pen, scrie MEDIAFAX.

La 22 septembrie 2012, la universitatea de vara a Frontului National, Jean-Marie Le Pen a raspuns provocarilor privind imigratia, tema predilecta a acestui partid, sub privirile fiicei sale, Marine, care conduce in prezent partidul. Luand in deradere romii, el a starnit zambete si aplauze atribuindu-le fraza: "Noi suntem ca pasarile, zburam natural".


Fondatorul Frontului National a fost deja condamnat de mai multe ori in trecut pentru derapaje, cand a calificat camerele de gazare drept "un detaliu al istoriei celui de-al Doilea Razboi Mondial" (1987) sau cand a vorbit despre "inegalitatea intre rase" (1996) si despre ocupatia germana care "nu a fost deosebit de inumana" (2005).


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.