Aproximativ 50% din teritoriul Statelor Unite este acoperit de zapada, ninsori puternice fiind asteptate in zone din statele Michigan si Vermont.

Cele 50 de state inregistrau, joi dimineata, temperaturi sub limita de inghet, chiar si in zonele de obicei calde. Temperaturile din Mauna Kea, in Hawaii au coborat sub zero grade Celsius, la fel ca si in Panhandle, Florida, unde au fost emise avertizari de inghet.

Ninsori si temperaturi scazute in SUA: Peste 17 persoane, decedate

Cauza acestor ninsori specifice este efectul Marilor Lacuri. Fenomenul se produce in momentul in care masele de aer arctic trec deasupra Marilor Lacuri, a caror temperatura creste, determinand o evaporare accentuata. Vaporii ajunsi in atmosfera se transforma in fulgi de zapada, fiind antrenati spre sud de curentii de aer si determinand ninsori abundente pe teritoriul nord american, scrie mediafax.

Zona orasului Buffalo, din statul New York, este una dintre cele mai afectate, cu un strat de zapada ce depaseste un metru si jumatate. Ninsorile au atins, in 24 de ore, nivelul pe care trebuiau sa il atinga in intregul sezon. Se asteapta ca precipitatiile sa continue, dupa o mica intrerupere in cursul zilei de miercuri. Meteorologul CNN Chad Myers sustine ca este posibil ca joi, intr-un interval de zece ore, sa se adauge un nou strat de pana la 70 de centimetri.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.