Ducesa de Alba, Maria del Rosario Cayetana Fitz-James Stuart, aristocrata cu cele mai multe titluri nobiliare din lume, a murit joi, la varsta de 88 de ani, in orasul spaniol Sevilia, a anuntat un purtator de cuvant al familiei acesteia, citat de AFP.

"Decesul s-a produs in aceasta dimineata", a precizat acelasi purtator de cuvant.

Aristocrata spaniola, care acumulase peste 40 de titluri nobiliare, dintre care cinci de ducesa si 18 de marchiza, a ramas de doua ori vaduva, a fost de trei ori casatorita si detinea o avere impresionanta. Ea a fost spitalizata duminica, din cauza unei pneumonii.

Ducesa a fost externata si transportata in resedinta ei marti seara, cu putin timp inainte de a-si pierde cunostinta. Inca de miercuri, numerosi prieteni, cunoscuti si admiratori au inceput sa se adune in fata Palacio de Duenas, resedinta ei din Sevilia.

Ducesa de Alba, mama a sase copii, era foarte iubita de spanioli, mai ales de cei din randul claselor sarace, care adorau nonconformismul acesteia, scrie MEDIAFAX.

Potrivit Guinness World Records, ducesa de Alba detinea cele mai multe titluri nobiliare din lume - peste 40 - recunoscute in mod oficial de un guvern national.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.