In urma unei decizii adoptate miercuri de Consiliul de Stat a decis ca toti politistii din Columbia vor avea de acum dreptul sa poarte mustata.

Cea mai inalta instanta administrativa a anulat, astfel, un regulament intern aflat in vigoare de 17 ani, care le oferea doar ofiterilor de rang inalt posibilitatea de a-si lasa mustata sa creasca. Consiliul de Stat a decis ca dispozitia este contrara principiului egalitatii intre columbieni.

"S-a considerat ca dispozitia incalca dreptul la libera exprimare si la egalitate. Nu exista niciun motiv obiectiv prin care mustata sa fie permisa doar ofiterior de rang inalt si sa fie interzisa celorlalti", a declarat Maria Claudia Rojas Lasso, presedinta Consiliului de Stat. "Oamenii sunt egali in fata legii si trebuie sa primeasca acelasi tratament din partea autoritatilor", a explicat Rojas Lasso, scrie MEDIAFAX.

Decizia a fost adoptata in urma unei sesizari depusa de un politist. Politia nationala columbiana are in prezent aproximativ 180.000 de agenti.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.