Maria Jose Alvarado, detinatoarea titlului de Miss Honduras, a fost ucisa cu cateva zile inainte de a pleca la Londra, unde urma sa participe la concursul Miss World 2014, a anuntat miercuri politia din acest stat sud-american, citata de AFP.

Trupul neinsufletit al Mariei Jose Alvarado, in varsta de 19 ani, a fost gasit alaturi de cel al surorii sale, Sofia Trinidad Hernandez. Ambele tinere au fost ucise cel mai probabil de logodnicul Sofiei Trinidad Hernandez, a precizat Leandro Osorio, directorul Politiei judiciare din Honduras. Cele doua corpuri neinsufletite au fost descoperite pe malul unui rau in apropiere de frontiera cu Guatemala.

"Putem sa confirmam in procent de 100% ca este vorba de ele", a declarat Leandro Osorio.

Disparuta inca din 13 noiembrie, Maria Jose Alvarado trebuia sa plece la Londra miercuri pentru a participa la concursul Miss World 2014, a carui finala va avea loc pe 14 decembrie, scrie MEDIAFAX.

Politia a anuntat marti dupa-amiaza arestarea principalului suspect, Plutarco Ruiz, logodnicul Sofiei Trinidad, care le-ar fi ucis pe cele doua tinere, in aceeasi seara in care le-a rapit. Trupurile victimelor au fost gasite in localitatea Arada, aflata pe malul raului Aguagual.

"L-am retinut pe autorul acestor fapte abominabile, Plutarco Ruiz, am gasit arma crimei si vehiculul pe care l-a folosit pentru a le transporta", a adaugat Leandro Osorio, fara sa precizeze mobilul acestui dublu asasinat.

Politistul sud-american este de parere ca si alte persoane ar fi implicate, iar acestea ar fi incercat sa isi stearga urmele la locul crimei.

Marti, un purtator de cuvant al autoritatilor locale, Jose Coello, a spus ca politia a gasit un pistol Colt de calibrul 45 milimetri si doua vehicule care apartin lui Plutarco Ruiz.

Maria Jose Alvarado si sora ei au disparut saptamana trecuta, dupa o petrecere organizata in Santa Barbara, la 200 kilometri de Tegucigalpa.

Disparitia celor doua tinere a fost semnalata de mama lor, sambata.

O manifestatie a fost organizata marti pe strazile din Santa Barbara, in timpul careia participantii au cerut eliberarea celor doua tinere. Mai multe zeci de persoane care au purtat tricouri albe pe care erau imprimate fotografii ale tinerelor disparute au defilat in urma unui afis purtat de patru fete pe care era scris textul "Dumnezeu sa le apere!".

Citeste si:
Dani Mocanu a fost acuzat de tentativă de omor. Manelistul susține...
Dani Mocanu a fost acuzat de...

Maria Jose Alvarado era cunoscuta si pentru participarea sa la o emisiune difuzata de un post de televiziune local.

Cu o rata a omuciderilor de 90,4 la 100.000 de locuitori in 2012, Honduras este tara cu cel mai ridicat grad de violenta din lume, potrivit statisticilor furnizate de ONU.

Cea de-a 64-a editie a concursului Miss World va avea loc pe 14 decembrie la Londra.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.