Ministrul ucrainean al Apararii, Stepan Poltorak, a declarat ca Ucraina se pregateste de lupta in contextul consolidarii trupelor ruse si fortelor rebele.

"Observam o consolidare a gruparilor teroriste (termenul folosit de Kiev pentru insurgentii prorusi-n.r.), precum si din partea Rusiei. Le observam miscarile, stim unde se afla si ne asteptam la actiuni imprevizibile din partea lor", a afirmat Stepan Poltorak. "Sarcina noastra principala este sa ne pregatim de lupta si asta facem", a adaugat el.

Rusia pregateste o INVAZIE militara de amploare in estul Ucrainei

Administratia prooccidentala de la Kiev a acuzat Rusia incepand de vineri ca a trimis un nou convoi militar in estul Ucrainei, in contextul conflictului armat soldat cu peste 4.000 de morti. Comandantul suprem al fortelor NATO din Europa, Philip Breedlove, a confirmat miercuri intrarea unor convoaie cu echipamente militare ruse in Ucraina, inclusiv tancuri, artilerie si trupe combatante.

"In ultimele doua zile, am observat aceleasi lucruri ca OSCE (Organizatia pentru Securitate si Cooperare in Europa). Am vazut convoaie cu echipamente rusesti, tancuri rusesti, sisteme de aparare antiaeriana rusesti, artilerie rusa si trupe de lupta ruse intrand in Ucraina"
, a declarat generalul Breedlove. Ministrul ucrainean al Apararii a mai afirmat ca fortele ucrainene vor fi "redesfasurate" pentru a fi in masura sa reactioneze la "actiuni neprevazute ale unitatilor armate" care se afla pe teritoriul controlat de rebeli.

Ministrul ucrainean de Interne, Arsen Avakov, a anuntat la randul sau consolidarea securitatii in orasul Mariupol, un port strategic de la malul Marii Azov, pe care rebelii l-au desemnat drept urmatoarea lor tinta si a carui cucerire ar permite crearea unei legaturi terestre intre Rusia si peninsula ucraineana Crimeea, anexata in martie de rusi.

Avakov a mai afirmat ca autoritatile ucrainene vor consolida protectia instalatiilor strategice precum centralele nucleare sau gazoductele, scrie MEDIAFAX.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.