Un barbat s-a incendiat la Tokyo, lasand scrisori adresate premierului Shinzo Abe si parlamentarilor in care se pronunta impotriva posibilitatii ca Japonia sa participe la operatiuni militare externe in scopul apararii unui aliat.

Pompieri si politisti au fost avertizati marti, cu putin inainte de ora locala 19.00 (12.00, ora Romaniei), in legatura cu un incendiu in Parcul Hibiya, in apropiere de cartierul in care se afla sediile ministerelor. Ajunsi la fata locului, ei au stins flacarile, dar nu au putut sa-l salveze pe barbat, al carui deces a fost confirmat la scurt timp dupa aceea la spital.

O camera video pornita se afla pe o banca din apropiere, inregistrand sinuciderea, iar scrisori adresate sefului Guvernului Shinzo Abe, deputatilor si senatorilor erau asezate alaturi, potrivit politiei. In aceste scrisori, barbatul, care nu era identificat inca miercuri, se pronunta impotriva unui text privind Apararea colectiva.

Guvernul japonez a luat la inceputul lui iulie decizia istorica de a autoriza fortele armate sa participe la operatiuni militare externe cu scopul de a ajuta aliati angajati in conflict, o premiera de la adoptarea in 1947 a Constitutiei pacifiste.

Shinzo Abe a dat insa asigurari ca Japonia nu va fi implicata intr-un razboi pentru apararea unei tari straine. In iunie, un barbat a incercat sa se sinucida in acelasi fel, dupa ce a sustinut un discurs prin care si-a exprimat opozitia fata de acest proiect de reforma constitutionala. Incidente de acest tip sunt totusi rare in Japonia.

Sursa video: dailymail.co.uk


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.