In urma inundatiilor produse in Liguria, in nord-vestul Italiei, doua persoane au fost date disparute. Armata a trimis marti trupele pentru a ajuta echipele de interventie si pompierii.

"S-au inregistrat 200 de milimetri de precipitatii in 12 ore, intr-o zona deja afectata" de recentele ploi abundente, a subliniat seful Protectiei Civile, Franco Gabrielli. Mai multe localitati situate la aproximativ 20 de kilometri sud de Genova, capitala regiunii, au fost afectate de alunecari de teren, iar doua persoane in varsta au fost date disparute, in timp ce zeci de alte persoane au fost evacuate.

Intemperiile au afectat, de asemenea, si alte regiuni din tara, printre care Piemont, unde Lacul Maggiore a inundat mai multe cartiere din Verbania, si Sardinia, unde numeroase curse aeriene au inregistrat intarzieri. Protectia Civila se asteapta la apartia unor situatii dificile si in Toscana, scrie MEDIAFAX.

Italia se confrunta de o luna cu fenomene meteorologice extreme. In urma inundatiilor si alunecarilor de teren, o persoana a murit la Genova, o victima a fost inregistrata in Trieste, in nord-est, si alte doua la Grosseto, in centrul Italiei. Mai multe orase, inclusiv capitala Roma, au decis saptamana trecuta inchiderea scolilor, din cauza riscului de inundatii, in timp ce o furtuna puternica a provocat pagube materiale in Sicilia.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.