Vladimir Putin si premierul australian Tony Abbott au indemnat la o accelerare a anchetei asupra prabusirii zborului MH17 in Ucraina.

Kremlinul a anuntat, de asemenea, ca Putin s-a intalnit cu presedintele american Barack Obama si ca au discutat despre relatiile dintre cele doua tari, situatia din Ucraina, Siria si Irak. Intalnirea dintre Abbott si Putin, pe care seful Guvernului australian a promis-o dura, s-a desfasurat fara vreun scandal, potrivit lui Dmitri Peskov, citat de agentia publica rusa RIA Novosti.

"Liderii s-au pronuntat cu hotarare pentru o accelerare a anchetei asupra cauzelor tragediei", a anuntat Kremlinul.

Seful statului rus a subliniat ca "Rusia cere de la inceput o ancheta impartiala, rapida si eficienta" cu privire la tragedia MH17, in care au murit 298 de persoane, dintre care 38 sunt cetateni australieni. Potrivit purtatorului de cuvant al Kremlinului, "intalnirea de la summit a fost scurta, asa cum s-a prevazut".

Abbott, care nu-l menajeaza pe Putin de la catastrofa zborului MH17, care s-a prabusit in estul Ucrainei, intr-o zoba controlata de separatisti prorusi, a declarat ca doreste explicatii de la Putin. Canberra a cerut deja Moscovei o intalnire bilaterala, la Summitul G20 prevazut in perioada 15-16 noiembrie la Brisbane, in Australia. Distrugerea in zbor, pe 17 iulie, a avionului de linie malaysian in estul Ucrainei s-a soldat cu 298 de morti, marea majoritate cetateni olandezi.

Ucraina si Occidentul afirma ca avionul a fost fost doborat cu o racheta de tip Buk trasa de catre separatisti prorusi, sustinuti de Rusia. Moscova acuza, in schimb, trupele ucrainene ca se afla la originea tirului.


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.