Rusia anunta lansarea unui nou serviciu multimedia international, finantat de stat, care are drept obiectiv sa lupte impotriva "propagandei agresive" a Occidentului si sa ofere o "interpretare alternativa" evenimentelor din lume.

Noua structura, denumita Sputnik, va oferi in special serviciul in limbi straine al agentiei de presa publice RIA Novosti si postului de radio Vocea Rusiei, care au fost reunite in decembrie anul trecut in cadrul unei singure mari agentii Rossia Segodnia (Rusia de astazi), a declarat directorul sau Dmitri Kiselev, in cursul unei conferinte de presa.

"Suntem impotriva propagandei agresive care alimenteaza lumea si impune un punct de vedere unipolar", a declarat Kiselev, un prezentator controversat, cunoscut pentru comentariile sale dure la adresa opozitiei sau a homosexualilor. Obiectivul serviciului Sputnik, ale carui informatii vor fi publicate pe site-ul Sputniknews.com si difuzate prin intermediul undelor radio in aproximativ 30 de tari, inclusiv in Franta, China si Statele Unite, este de "a arata o lume multipolara", a subliniat el, potrivit MEDIAFAX.

"Vom oferi o interpretare alternativa evenimentelor, pentru care exista o cerere puternica in lume", a anuntat Kiselev. "Lumea nu poate fi unipolara, aceasta va duce la victime si varsare de sange", a afirmat el.

Dmitri Kiselev, prezentatorul unei emisiuni saptamanale "Vesti nedeli" de pe postul public Rossia, care difuzeaza cu regularitate reportaje critice la adresa opozitiei, antiamericane sau anti-gay, a fost numit in decembrie anul trecut la conducerea agentiei Rossia Segodnia printr-un decret al presedintelui Vladimir Putin. Kremlinul aspira de mai multi ani sa amelioreze imaginea Rusiei in strainatate, unde Moscova este adesea criticata pentru reprimarea opozitiei, controlul strict asupra societatii civile sau presupusa implicare in conflictul din Ucraina, care opune fortele regulate separatistilor prorusi.

Citeste si:
Planul de pace în 10 puncte a lui Zelenski. Putin: „Ucraina poate...
Planul de pace în 10 puncte...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.